Tuinblog - De perfecte tuin

Schrikdraad kopen: waar moet je op letten?

Een omheining van schrikdraad wordt vaak gebruik om dieren binnen of juist buiten te houden. Schrikdraad heeft als functie het dier een schok te geven als die tegen het draad aan loopt, waardoor het niet verder zal lopen. Wil jij schrikdraad kopen om een omheining te maken? Dan zijn er een aantal belangrijke zaken waarop je moet letten. Lees verder voor ons advies.

Wat heb je allemaal nodig om schrikdraad te plaatsen?

Als basis voor een schrikdraad omheining heb je altijd een schrikdraadapparaat, stroomgeleider (lint, draad of koord), isolatoren, afrasterpalen en aardingsmateriaal nodig. De meest geschikte producten zijn afhankelijk van het soort dieren dat je binnen of buiten wilt houden en de grootte van de weide. Ook is het van belang of het gaat om een permanente afrastering of dat het juist verplaatsbaar moet zijn.

Permanente of verplaatsbare afrastering?

Voordat je de benodigde materialen gaat bestellen is het belangrijk om de keuze te maken tussen een permanente of verplaatsbare afrastering. Dit heeft natuurlijk grote invloed op de keuze van afrasterpalen en het type schrikdraadapparaat.

Welke stroomgeleider per diersoort?

Stroomgeleiders zijn er in verschillende uitvoeren. Welke soort stroomgeleider het meest geschikt is voor je afrastering is afhankelijk van het soort dieren waarvoor je de afrastering gebruikt. Voor paarden is er vanzelfsprekend een andere stroomgeleider nodig dan voor kippen. Het juiste type stroomgeleider hangt dus af van het diersoort. Let hier goed op bij het kopen van de materialen voor een schrikdraad afrastering.

Welk schrikdraadapparaat is geschikt?

Hoe groter de weide is dat je wilt afrasteren, des te krachtiger het schrikdraadapparaat moet zijn om voldoende stroom op de afrastering te zetten. Je hebt de keuze uit een batterij schrikdraadapparaat, een lichtnet schrikdraadapparaat en een schrikdraadapparaat op zonne-energie. Voor een verplaatsbare of tijdelijke afrastering is een schrikdraadapparaat op batterijen of zonne-energie geschikt. Ook zijn deze schrikdraadapparaten de beste keuze als er geen stroomvoorziening is. Een lichtnet schrikdraadapparaat heeft echter wel meer vermogen, waardoor dit voor permanente afrastering van een (grote) weide het meest geschikt is.

Is het duidelijk welke materialen je allemaal nodig hebt voor een schrikdraad afrastering? In de webshop van Giga Gaas vind je alles voor een goede afrastering van een perceel of weide.