Tuinblog - De perfecte tuin

Kalkwagen voor sportveldbelijning

Het zal nog even aanpassen zijn hier en daar maar na de zomer gaan de amateur voetbalcompetities hoogstwaarschijnlijk weer beginnen. Het was een hele tijd onzeker maar eindelijk gaat het waarschijnlijk weer mogen. Wanneer er weer gevoetbald, gehockeyd of getennist mag worden, is het handig om de lijnen op het veld weer goed op orde te hebben. In dit artikel leest u hoe u hiervoor het beste kunt zorgen en wat u kunt regelen. 

De versleten belijning

Na een heel seizoen of langer zelfs, zijn er heel wat wedstijden en trainingen op het veld gedaan. Het is geen onbekend iets dat het veld nou eenmaal slijt. Ook de belijning gaat erg achteruit gedurende een seizoen. Door de weeks zal er door zo’n 10 verschillende teams op getraind worden en op een zaterdag zijn er gemiddeld 6 wedstrijden op 1 veld. Het kan dus erg achteruitgaan. Bij een nieuwe competitie in een nieuw seizoen in het verstandig om alles weer op orde te hebben.

Opnieuw belijnen

Voordat het nieuwe seizoen begint kunt u ervoor kiezen om de voetbalbelijning opnieuw aan te leggen. Het is natuurlijk verstandig om eerst te kijken naar de huidige staat van de voetbalbelijning.  Als het erg nog goed uitziet is het natuurlijk niet verstandig om er heel wat geld aan uit te geven terwijl het er prima bij ligt. Toch zie je vaak in de realiteit dat voetbalbelijning het geen seizoen volhoudt. Het slijt nou eenmaal te hard.

Laten doen

Er zijn genoeg bedrijven die met een kalkwagen langskomen om uw velden van nieuwe belijning voorzien. Op korte termijn is het goedkoper dan dat u zelf een belijningsmachine aanschaft. Dat is toch wel een opmerkelijk iets. Eigenlijk heeft u het ieder jaar wel nodig. Misschien is het dan toch wel handig om zelf zo’n machine aan te schaffen. Wanneer u het laat doen bent u namelijk ook nog eens meer kosten kwijt doordat u het personeel nog moet betalen. Dit zijn vaak nog de meeste kosten.

Een eigen machine kopen

Als voetbalclub zijnde kan het erg verstandig zijn om een belijningsmachine te kopen. Het is even een investering maar voor lange termijn is het veel goedkoper. Daarnaast betaalt u geen personeelskosten meer. Het kost u wel wat tijd maar dat is goedkoper dan dat u het laat doen. Doordat er vaak vrijwilligers zijn bij de club kan het helemaal gratis worden gedaan. Dit vinden zij vaak nog een leuk klusje ook.

Als u zo’n kalkwagen heeft gekocht is het natuurlijk nog de truc om het te gaan gebruiken. Allereerst moet er natuurlijk iets in om de lijnen weer goed wit te krijgen. Daarna is het eigenlijk alleen een kwestie van lopen. Het is wel belangrijk dat dit recht gebeurt. Gelukkig ligt er al een oude lijn. Hier moet u wel precies overheen gaan zodat alles netjes recht blijf. Gebeurt dat niet, dan kunnen de spelers en de scheidrechter in verwarring raken door uw fout.

U kunt de belijningmachine makkelijk bestellen via het internet. Zoek het even op en neem contact op met het bedrijf die het verkoopt.

Bron: Milati Grass Machines