Tuinblog - De perfecte tuin
douglas hout

Douglas hout: dit zijn de belangrijkste eigenschappen

De eigenschappen van douglas hout zijn absoluut veelbelovend! Het houtwerk is bij uitstek geschikt om te gebruiken voor tuinprojecten, wat komt door de waardevolle eigenschappen. In dit artikel lees je de belangrijkste eigenschappen die van invloed zijn om te bepalen of het hout geschikt is voor de klus die je wilt klaren.

Prachtige kleurbeleving

Natuurlijk beginnen we met een van de belangrijkste eigenschappen die dit product heeft. Dat is namelijk de prachtige kleur waar je werkelijk niet omheen kunt. De gele en warme kleur zal een echte verrijking zijn voor iedere tuin. Want dat is uiteindelijk waar je het douglas hout veelvuldig terug zal zien en het uitstekend voor kunt gebruiken. De kleur blijft lang mooi, toch zal ook het douglas hout uiteindelijk vergrijzen, je kunt het ook versneld vergrijzen wanneer dit je voorkeur heeft. 

Uitzonderlijke kwaliteit

De kwaliteit van douglas hout kan niet anders beoordeelt als uitzonderlijk. Het is bijzonder hard hout wat toch ook wel gemakkelijk verwerkt kan worden. Het buiten gebruiken van deze houtsoort is geen enkel probleem, zeker met de juiste behandeling van het hout aan de hand van een olie of beits kun je er jaren van genieten. 

Waar je bij het gebruik van douglas hout rekening mee moet houden is het bewerken. Je hebt er toch wel goed gereedschap voor nodig, juist omdat het hout wat harder is dan je van vurenhout, om deze als voorbeeld te nemen gewend bent. 

Duurzaam natuurproduct

Je kiest voor douglas hout omdat het een bijzonder duurzaam product is. Als eerste is het hout een van de snelgroeiende soorten binnen Europa, waardoor de transport in mindere mate belastend is voor het milieu. Daarnaast is het hout harder dan bijvoorbeeld vurenhout. Je kunt het dus ook voor buiten gebruiken. Overtuigd? Bestel direct douglas hout via HouthandelVanGelder.nl.

Het hout is beoordeeld met duurzaamheidsklasse 3, waar vurenhout met een klasse 5 beoordeeld is, hoe lager de klasse hoe duurzamer het product is. Maar het vertelt ook veel over waar je het hout voor kunt gebruiken. Het is namelijk zo dat je vurenhout niet buiten kan gebruiken.