Tuinblog - De perfecte tuin

De mogelijkheden van polyester plantenbakken in de moderne tuin

In de moderne voor- en achtertuin kunnen strakke plantenbakken niet ontbreken. Plantenbakken die hier perfect voor zijn, zijn polyester plantenbakken. Waarom dat zo is leggen wij je graag uit!

Wat zijn polyester plantenbakken?

Laten we eerst beginnen met wat polyester plantenbakken nu precies zijn. Polyester is een polymeer dat is versterkt met glasvezel. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo zijn polyester plantenbakken super sterk, maar toch heel erg licht qua gewicht. Je kunt ze dus eenvoudig ergens neerzetten in de tuin voordat je ze vult met mooie fleurige bloemen.

Daarnaast nemen polyester plantenbakken geen vocht op. Je kunt ze dus zonder zorgen het hele jaar buiten laten staan, want ze zullen niet kapot vriezen in de winter. Je hoeft ook niet bang te zijn voor de wortels van je planten tijdens de koudere maanden van het jaar. Alle polyester plantenbakken zijn namelijk voorzien van EPS-isolatiemateriaal aan de binnenzijde.

Moderne polyester plantenbakken in alle soorten, kleuren en maten

Polyester plantenbakken passen dankzij hun strakke vormgeving perfect in de moderne tuin. Zo kom je polyester plantenbakken met een matte structuur veel tegen, maar ook de polyester plantenbakken met een gladde structuur kom je steeds meer tegen in de moderne tuin. Deze worden veelal gecombineerd met bijvoorbeeld een mooie olijfboom.

Polyester plantenbakken hebben voornamelijk een vierkante of rechthoekige vorm. De grootte hierbij kan variëren van een vierkante polyester plantenbak van 40x40x40 cm (lengte x breedte x hoogte) tot wel 200x30x20 cm.

De strakke polyester plantenbakken zijn standaard verkrijgbaar in de kleuren antraciet-zwart en zuiver-wit. Liever een polyester plantenbak die perfect aansluit op de kleuren uit jouw tuin? Dan kun je er zelfs voor kiezen om een polyester plantenbak te laten maken in een ralkleur naar keuze. Hoe fijn is dat!

Een polyester plantenbak helemaal naar eigen wens samenstellen?

In 2020 heeft Enjoyplanters een nieuw modulair plantenbak systeem op de markt gebracht. Dit modulaire systeem bestaat uit diverse polyester elementen, zoals binnenhoeken, buitenhoeken en rechte stukken. Met dit systeem kun je een tijdloze plantenbak maken die helemaal is afgestemd op de strakke vormgeving van je tuin.