Tuinblog - De perfecte tuin
Zonnepanelen

Blijf niet achter: zonnepanelen kopen

Zonnepanelen worden steeds populairder. Vanaf 2010 is de markt voor zonnepanelen elk anderhalf jaar verdubbeld, dit is enorm. Zonnepanelen zijn erg goed voor het milieu, maar kunnen ook voor de portemonnee erg voordelig zijn. Geen wonder dat zoveel Nederlanders zonnepanelen aanschaffen. Wij vertellen je waarom jij niet achter moet blijven en zonnepanelen moet aanschaffen. Misschien heb jij straks je hele dak wel vol liggen.

Geld besparen

Waarschijnlijk de voornaamste reden waarom Nederlanders kiezen voor zonnepanelen; het bespaart geld. Je wekt namelijk zelf een deel van de energie op en dit zorgt ervoor dat je huidige energierekening verlaagd wordt. Je kunt dus al snel verschil zien in je portemonnee. Ook verhogen zonnepanelen de waarde van je huis en hebben een positieve invloed op je energielabel. De prijs die je voor de zonnepanelen betaalt, zul je terugkrijgen als je het huis verkoopt.

Ook als je het huis niet verkoopt, zal je op den duur de aanschafprijs van de zonnepanelen terugverdienen. Hoe lang dit duurt, hangt af van een aantal factoren zoals het rendement en de levensduur van de zonnepanelen. De gemiddelde terugverdientijd is ongeveer 10 jaar.

Zonnepanelen

Denk aan het milieu

Je hebt vast wel eens iets gehoord over de klimaatproblemen. Het wordt steeds warmer in de wereld en dit kan negatieve gevolgen hebben. Wil jij ook een steentje bijdragen aan het terugdringen van deze klimaatproblemen? Dan kan je zonnepanelen nemen. Deze panelen wekken namelijk ‘groene’ stroom op. Deze energie is enorm milieuvriendelijk, omdat het natuurlijk wordt opgewekt en niet uit één van de vervuilende kolencentrales komt.

Zonnepanelen op dak

Maar ik heb een plat dak…

Lijkt het plaatsen van zonnepanelen jou wel wat? Maar heb je een plat dak? Dit is geen probleem want ook op een plat dak kunnen gewoon zonnepanelen geplaatst worden. Het installeren van zonnepanelen gaat alleen wel makkelijker door ze op een zonneschans te plaatsen. Een zonneschans is een helling waar de panelen op geplaatst kunnen worden. Deze schans zorgt ervoor dat de zonnepanelen op de ideale helling staan en dus de optimale hoeveelheid zonlicht binnen kunnen krijgen. Je kunt deze zonneschans zelf eenvoudig plaatsen, maar je kunt het ook laten doen door iemand die er verstand van heeft.