Tuinblog - De perfecte tuin

Barbecue: met deze tips word jij een pro!

Barbecuen staat voor veel mensen gelijk aan de zomer en is daarom ook zeer geliefd, maar eerlijk is eerlijk: de meeste van ons zijn er nou eenmaal niet zo goed in! Als we de worstjes niet aan het cremeren zijn, hebben we wel bijna onze gasten vergiftigd met dat stukje vlees dat toch niet helemaal gaar bleek. Eigenlijk is het vreemd dat we de kookmethode kiezen die de meeste concentratie van ons vergt terwijl we eigenlijk willen relaxen en genieten van het gezelschap en het weer.  Om het allemaal net even wat makkelijker te maken geven wij je de ins- en outs van niemand minder dan Jamie Oliver over hoe jij king of the BBQ wordt!

Biefstuk op de barbecue

De basis

Laten we bij het begin beginnen. Als je wilt dat je barbecue een succes wordt heb je twee basiselementen nodig. Als allereerst moet je een houtskool barbecue gebruiken. De reden hiervoor is dat een gasbarbecue nu eenmaal niet die kenmerkende rokerige smaak toevoegt aan het vlees. Ten tweede moet je absoluut kiezen voor een barbecue met een deksel. De reden hiervoor is dat het afsluiten van de barbecue met een deksel de smaken versterkt en de temperatuur stabiliseert.

Homemade is altijd beter!

Nu je de juiste barbecue, tools en houtskool hebt is het tijd om te beginnen met barbecuen! Maar wat leg je nou op de BBQ? Om er zeker van te zijn dat al je gasten genieten van het eten is het gebruiken van bekende producten aan te raden. Een van de klassiekers is natuurlijk de hamburger! Onthoud hierbij dat zelfgemaakte hamburgers altijd lekkerder zijn dan die uit de winkel. Enkel met wat kwaliteitsvlees, peper en zout kom je al een heel eind!

Probeer eens vis in plaats van vlees

Wat veel mensen vergeten is dat vis van de barbecue ook heerlijk is! Zoals je weet gaan zalm en een rokerige smaak heel goed samen. Denk bijvoorbeeld maar aan gerookte zalm. Mocht je er helemaal voor willen gaan, kun je ervoor kiezen om een hele vis open te snijden en te vullen met citroen, dille en pepers.