Tuinblog - De perfecte tuin

5 Tips om meer daglicht in huis te krijgen

Niet alleen buiten, maar ook binnen wilt u zoveel mogelijk kunnen genieten van het daglicht. Meer licht in huis heeft veel voordelen. Zo heeft het een positief effect op het humeur. Daarnaast kan een serre voor meer lichtinval zorgen, waardoor de woning groter en frisser oogt. We geven u 5 waardevolle tips om meer licht in de woning te krijgen! 

1. Zorg dat begroeiing in uw tuin geen zonlicht tegenhoudt 

Hoge begroeiing van struiken en bomen naast uw huis kan flink wat zonlicht tegenhouden. Zorg dat u het groen in uw tuin regelmatig snoeit om te voorkomen dat de planten het licht blokkeren en het donker wordt in uw huis. 

2. Gebruik lichte kleuren in uw huis.  

Donkere elementen in uw woning kunnen het huis donkerder laten ogen. Door voor een lichter interieur te kiezen en de muren, kozijnen en gordijnen een witte kleur te geven lijkt de woning ook al lichter. 

3. Plaats niet te veel (grote) spullen in de vensterbank 

Planten, fotolijsten en vazen worden vaak ter decoratie in de vensterbank geplaatst. Bedenk wel dat grote elementen veel zonlicht tegenhouden. Wilt u toch wat decoratiefs bij het raam zetten, gebruik dan iets subtiels en kleins zodat de lichtinval niet wordt geblokkeerd en de ramen meer zonlicht doorlaten.  

4. Plaats meer glas in huis

Heeft uw woning relatief weinig ramen? Een goede oplossing is om meer glas in huis te plaatsen om meer licht door te laten. Glazen dakramen, deuren en schuifpuien kunnen zorgen voor significant meer lichtinval in de woning. 

5. Laat een glazen serre bouwen 

Een glazen serre is de perfecte en beste manier om het meeste licht in uw woning te krijgen. Niet alleen is er meer licht, ook behoudt u met een serre het zicht op uw tuin en kunt u langer genieten van het buitengevoel! Ideaal toch?